Sedun vaatetusosaston mitaliputki Taitajissa jatkuu – Krista Iso-Aho uusi viimevuotisen kultansa

Koulutuskeskus Sedun vaatetusosaston Taitaja-menestys vaatteenvalmistuksessa vain jatkuu: kuuden vuoden mitaliputki ei katkennut kotikisoissa ja Sedua Taitaja2016-finaalissa edustaneet kolme osaston opiskelijaa olivat kaikki neljän parhaan joukossa. Huuma täydentyi Krista Iso-Ahon upeaan suoritukseen, sillä taituri nappasi näistäkin kisoista kultamitalin johdettuaan kolmipäiväistä kisaa jokaisena päivänä. Eveliina Haapanen sijoittui pronssille ja Essi Gröhn neljänneksi. Hopeaa sai Katriina Ruokanen Rovaniemen koulutuskuntayhtymästä.

– Tavoite täyttyi ja upealta tuntuu. Harjoitus on tuottanut tulosta, valmentaja Reetta Varpula iloitsi ja kiitteli suojattejaan upeasta suorituksesta.

Tuplakultatyttö Krista oli itsekin silmin nähden tyytyväinen ja kertoi kotikisan voiton tuntuvan viime vuotista Turun kultaa hivenen paremmalta. Mikä sitten tekee Kristasta kaksinkertaisen Taitaja-voittajan?

– Olen rauhallinen kisatilanteessa ja teen parhaani, vaatimaton taituri mietinnän jälkeen luettelee.

– Lisäksi sinulla on upeat kädentaidot ja hallitset teorian. Ne kulkevat käsi kädessä, valmentaja täydentää.

– Valtava ammatillinen kasvu ja myös ihmisenä kasvaminen näiden opiskeluvuosien aikana tekevät Kristasta Taitaja-voittajan, valmentaja kiteyttää vielä hienosti.

Eveliina Haapanen piti kakkospäivän sijoituksensa myös viimeisenä kisapäivänä saaden ansaitun pronssimitalin kaulaansa.

– Tavoitteeseen päästiin, vaikka tämän viimeisen kilpailupäivän jälkeen aattelin, että kolmossija tuli ja meni, Eveliina jutteli.

– Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus. Ei näitä joka päivä saa.

 

Kuvassa Sedun tekstiili- ja vaatetusalan osaston voitokasta väkeä: opettajien Reetta Varpulan (vas) ja Tuire Karvalan välissä Taitaja-mitalisit Eveliina Haapanen ja Krista Iso-Aho.