Yrkesvägar

Under Mästare-evenemanget kan du uppleva olika yrken live!

I samband med yrkesvägarna får du se, uppleva, följa med och framförallt testa själv. Kolla in Test the Best-poäng längs vägarna!

Under Mästare2016-evenemanget får du bekanta dig med närmare 50 olika yrken. Genom att delta i guidade yrkesvägar har du har möjlighet att informera dig om de yrkesbranscher som intresserar just dig. I samband med Mästare-evenemanget erbjuds åtta olika guidade yrkesvägar. Längs yrkesvägarna får du också höra blivande yrkesmänniskor som redan valt sin bransch berätta om hur de kom in på den bransch som de valt och hur det är att studera inom branschen.

Om du inte vill delta i en guidad yrkesväg har du ändå möjlighet att på egen hand med hjälp av en karta bekanta dig med evenemangsområdet. Från och med april kan du printa ut kartan från denna webbplats innan du kommer till evenemanget . Du kan också ladda ner en kartapplikation till din egen mobilapparat och gå runt på evenemangsområdet med hjälp av den. Mobilversionen kan laddas ner från denna webbplats före evenemanget.

Bekanta dig med Yrkesvägar (pdf).

Spel

Bekanta dig med Mästare-evenemanget och med yrkesutbildningen med hjälp av spel som datanomstuderande vid Sedu gjort (på finska).
omaonni.fi/talent
omaonni.fi/taito
Spelen fungerar i en dator, surfplatta och mobiltelefon.

Vilken är din grej?

Hitta info om olika yrken på www.ammattinetti.fi.

Vad är du bra på? Vilka saker är du intresserad av? Vad är viktigt för dig i ett arbete? Många andra nyckelfrågor snurrar också i huvudet på en när man ska välja bransch, utbildning, studieplats.

Yrkesvalsprogrammet AVO hjälper dig att göra en bedömning av dina talanger, din fallenhet eller förmåga på olika områden. Gör ett AVO-test!
För vilken bransch passar dina personliga egenskaper? Inom vilken bransch skulle du kanske trivas? Duunikone (på finska)