Taija, Joonas ja Aleksi jaksoivat yrittää – Hopea ja semifinaalipaikka vaihtuivat kultamitaliin

Lapissa kasvetaan yrittäjiksi. Lapin Ammattiopiston mitaliputki Taitajissa sai jatkoa, kun Aleksi Pitkänen, Taija Lipponen ja Joonas Vanhatapio nousivat yrittäjyys-lajin voittoon.

Samalla Taijan viimevuotinen semifinaalipaikka ja Joonaksen hopea Tietokoneet ja verkot –lajissa vaihtuivat kultaan.

Kilpailu koostui finaalitehtävän lisäksi lyhyemmistä pikataival-tehtävistä. Finaalitehtävänä oli ideoida tulevaisuuden liiketoimintaa Seinäjoen asemanseudun kehittämiseen.

Opiskelijat olivat yllättyneitä voitostaan ja totesivat, että kolmipäiväinen kisa on opettanut enemmän kuin monta vuotta koulunpenkillä. Piakkoin kokiksi, datanomiksi ja matkailualan ammattilaiseksi valmistuvat nuoret totesivat että asenne, tieto, taito ja luonnikkuus olivat voiton salaisuus.

– Meillä kaikilla oli oma persoona pelissä ja olimme hyvä sekoitus hullua luovuutta ja maalaisjärkeä, Aleksi, Taija ja Joonas kertoivat.

voittajia_ja_valkku

Myös valmentaja Marja-Leena Jatkola hyrisi tyytyväisyydestä. – Kilpailu oli tiukka ja sijoitukset vaihtelivat kilpailun aikana. Olen niin tyytyväinen, että Aleksi, Taija ja Joonas jaksoivat puurtaa loppuun asti ja venyivät voittoon.

– On ollut mukava huomata, miten vahvaksi joukkueeksi he kilpailutilanteessa hitsautuvat.

Jatkolan mukaan yrittäjyyslajin voittajiksi ei kasveta hetkessä. – Voiton edellyttämät valmiudet ovat syntyneet lukuisissa tapahtumissa ja projekteissa kolmen vuoden aikana.

 

Teksti ja kuvat:
Terhi Wrangell-Katajisto, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
Krista Laurila