Tapahtumainfo

Tekijöitä tarvitaan – Parhaat esiin

Vilkas tapahtumakaupunki Seinäjoki kutsuu ammattitaidon SM-kilpailuihin toukokuussa 2016. Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma – näyteikkuna ammatillisen koulutukseen.

Taitaja2016-tapahtumassa 10.–12.5.2016 kilpaillaan 44 lajissa,Taitaja9-kisassa,  4 TaitajaPLUS-lajissa ja nostetaan kiinnostavat lajit elintarvikkeiden valmistus ja turvallisuusala näytöslajeina framille.

Tapahtumien keskiössä kaupungin ytimessä on Seinäjoki Areena, mutta tunnelma ja tekemien levittäytyy Jääurheilukeskukseen saakka. Sedu vastaa Taitaja2016-tapahtuman kokonaisjärjestelyistä. Kuuden lajin toteutuksesta vastaa neljä muuta oppilaitosta, ja PLUS-lajeissa yhteistyökumppanina on Luovi.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan on vapaa pääsy, ja yleisöodotukset on asetettu 40 000:een. Taitaja2016 kutsuu ennen kaikkea yläkoululaisia ja lukiolaisia, oppilaanohjaajia ja opinto-ohjaajia, opettajia ja vanhempia sekä yrityselämän edustajia nauttimaan lajien kirjosta ja tiiviistä kilpailutunnelmasta.

Tutkinnot uudistuvat, osaamista tavoitellaan. Taitaja2016-tapahtuma tarjoaa Sedun opettajille ja opiskelijoille loistavan tilaisuuden opinnollistaa tapahtumajärjestelyjä. Ammattiosaamisen näyttöjä, työssäoppimistilaisuuksia sovitaan opiskelijoiden kanssa. Joustavuus, yksilölliset opinpolut ja yrittäjyys ovat ne peruskivet, joiden varaan Taitaja2016-tapahtuma pohjalaisittain rakennetaan. Taitaja-tapahtumaa rakentaa lajivastaavien ja Sedun opettajien kanssa 450 Sedun opiskelijaa.

Juurista jalostukseen

Etelä-Pohjanmaa on vahva alkutuotannon maakunta, jonka kehitys nojaa vahvasti pk-yrittäjyyteen. Juuristaan ylpeät pohjalaiset marssittavat Taitaja-lajeiksi Seinäjoella jälleen lihatuotteiden valmistuksen, matkailun ja taloushallinnon.

Tapahtuma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Sadat yritykset osallistuvat kisajärjestelyihin lajivastaavien kanssa. Taitajassa käytössä on uusimmat koneet ja laitteet – ja koko tapahtuman ajan on mahdollisuus päivittää tietonsa maahantuojien ja laitetoimittajien kanssa.

Hyvinvointiteknologia nousee esiin lajeissa sähköasennus ja tietokoneet ja -verkot. Tekniikka avustaa ihmistä silloin, kun hän on heikoilla. Tapahtumavieraat pääsevät tutustumaan perustason ensihoitajan koulutuskokeiluun lähihoitaja-lajin yhteydessä.

Skills Finland

Taitaja-brändiä kehittää Skills Finland ry. Joka tapahtuma syventää yrittäjyyttä, kestävää kehitystä, työkykyä ja työhyvinvointia ammatillisessa koulutuksessa. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus ovat tinkimättömät arvot ammattitaidon SM-kilpailuissa mutta joka vuosi tapahtuma kuvaa myös järjestäjää. Taitaja2016-tapahtuman slogan Test the Best on Suomeen kolme vuotta sitten muuttaneen aikuisopiskelijan näkemys.

Hyvää yritetähän mutta priimaa pakkaa tulemahan.

Seuraa Seinäjoen Taitaja2016-valmisteluja myös www.sedu.fi ja Fb