Haaveista totta

Miia Ylimäki kääntää päät Seinäjoen Apila-kirjastossa syyskuisena lauantaina. Turkoosissa tylliunelmassa, Minna Parikan kengissä nuori nainen asettuu kuvaan, ja toiseen ja vielä uudelleen. Peruskoulun loppuun saakka balettia harrastanut Miia liikkuu luontevasti kameran edessä.

Turkoosi tylliunelma on Miian suunnittelema ja valmistama juhlapuku kevään valmistujaisiin. Kaksinkertainen Taitaja-mitalisti (hopeaa v. 2014, kultaa v. 2013) valmistui vaatetusompelijaksi (Vaatetusalan perustutkinto) Koulutuskeskus Sedusta Seinäjoella.
– Mekkoon meni 19 metriä tylliä. Siitä tuli vähän prinsessamaisempi kuin oli tarkoitus, hän nauraa ja kertoo käyttäneensä mekon tekemiseen viikon.

Finaali yllättää

Kilpailua varten piti tehdä ennakkotyö.
– Se on aina stressin aihe. Pitää jotenkin erottua joukosta.

Ennakkotehtävänä oli suunnitella ja valmistaa kolme myytävää tuotetta itse valitusta yhdestä materiaalista. Tuotteiden piti sopia kilpailutyökokonaisuuteen. Tuomarit ja kilpailuhuoltajat valitsivat ennakkotöistä yhden tuotteen, jota kilpailija valmisti kilpailussa viisi kappaletta sarjatyönä kolmen tunnin aikana.

– Tilanne nollaantuu. Semifinaalin jälkeen ei voi yhtään päätellä, minkälainen finaali tulee olemaan. Se on sitten jo aivan eri kisa, totesi Miia Ylimäki valmistautuessaan Lahden Taitaja2014-finaaliin.

Taitaja-asennetta

– Opettajan asenne ratkaisee, ei ikä, ja onhan Taitaja mahtavaa pr:ää koululle, Miia Ylimäki kiittää opettajiaan Reetta Varpulaa ja Tuire Karvalaa.
Molemmat opettajat osallistuivat valmennukseen, myös ennakkotyön ideointiin – ja Taitaja-tuotteiden uutuudet tulivat tutuiksi kaikille opiskelijoille.

– Taitaja varmisti, että mä osaan ihan oikeasti, Miia Ylimäki vakuuttaa.

Muotoilun artenomiksi

Miia Ylimäki opiskelee Hämeenlinnassa HAMK:ssa artenomiksi.
– Pääsykoe kesti kaksi päivää, piirtämistehtäviä oli paljon. Nyt pohdin, jatkanko vaatetuksen vai jalkineiden parissa, Miia Ylimäki toteaa, vaihtaa tennarit jalkaansa ja jatkaa viikonlopun viettoon Seinäjoelle.

Muotoilun koulutusohjelmassa Miia on valintansa tehnyt – jalkineet veivät voiton!