Kyläkauppias kannustaa – Tee sitä mistä tykkäät!

K-kauppias Sampo Kaulanen on lunastanut paikkansa Lapin tunnetuimpana kyläkauppiaana. Televisio-ohjelma Diili, Kultainen Venla –ehdokkuus sekä Jounin kaupan päivittäiset markkinointiponnistukset sosiaalisessa mediassa ovat varmistaneet, että ihmiset tietävät kenestä puhutaan.

– Vaimo ei aluksi sulattanut jatkuvaa esilläoloa, mutta on matkan varrella oppinut ymmärtämään, että saavutettu julkisuus näkyy lähes poikkeuksetta viivan alla, Kaulanen toteaa.

Tee sitä mistä tykkäät!

Kaulasen tie kyläkauppiaaksi on kulkenut omia polkujaan. Koulut Kaulanen suoritti rimaa hipoen, Tätä seurasi 7 vuoden kierros halki Suomen.

Kun opiskelupaikkaa tai työhaastattelukutsuja ei irronnut, mies palasi Lappiin vuonna 2005. – Ensimmäinen vastuualueeni kaupassa oli 1½ metrin levyinen osa pakastealtaasta.

– Hoksasin aika pian, että yllättävän paljon pöhinää voi pakastealtaankin ympärille kehitellä. Kun toteuttaa kepeitä ideoita ja tempauksia, jotka saavat asiakkaat nauramaan, kauppakin käy.

Tehtävät lisääntyivät matkan varrella ja pian Kaulanen huomasi vastaavansa pakastealtaan sijasta noin 10 miljoonan kaupparakennushankkeesta. – Kaikki tietävät kuinka siinä käy, kun hädin tuskin matikasta selvinnyt alkaa miljoonia pyöritellä.

Vajaa 6000 neliön kyläkauppa pakotti Kaulasen kehittämään markkinointikeinoja, jotka voi toteuttaa 0-budjetilla. Ensin tulivat Diili, vaimo sekä Kultainen Venla –ehdokkuus, joka vei kauppiaan someen kisaamaan ihmisten huomiosta.

– Olen aina tykännyt tehdä asioita omalla, krouvilla tavallani ja siksi viihdyn työssäni yrittäjänä. Kun on palo siihen, mitä tekee, jaksaa urakoida, Kaulanen kannustaa. Urakoinnin tulokset näkyvät kaupan talousluvuissa

Katse etelään

Somekunkku arvostaa pohjalaista kulttuuria. Maakunnassa asustaa myös kyläkauppias, jonka ohi kelpaisi kiriä. Tampereella ja Ylläksellä asuva kauppiaspariskunta tähyileekin kohti etelää.

Kesäkuun alussa käynnistyy Jounin kaupan kauppa-autokiertue, joka ulottuu ympäri Suomen. – Sinne mennään, minne pyydetään, Kaulanen toteaa.

Haaveissa hahmottuu myös toinen kauppa, joka sijaitsisi lähempänä pääkaupunkia. Siihen asti Kaulanen jatkaa työtään kyläkaupan luovana hörhönä, jota poiketaan katsomaan kauempaankin.